مرغ | 2کیلوگرم |
پیاز | 2عدد |
سیر | 2 حبه |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
ادویه (مخلوط پودر تخم گشنیز و زیره آسیاب شده) | 1ونیم قاشق چایخوری |
زعفران (آبکرده و غلیظ) | 1قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | 3قاشق سوپخوری |
کره | 3قاشق سوپخوری |
آب | 1سوم پیمانه |
ابتدا مرغ را پاک کرده و سپس چربیهای مرغ را بکنید و آن را قطعه قطعه کرده و بشویید و در صافی قرار دهید.
نمک، فلفل و ادویه مورد نظر را با محلول زعفران، کرهی آب شده، رب گوجه و آب مخلوط نمایید تا سس مناسبی به دست آید سپس قطعات مرغ را در ظرف مورد نظر بچینید.
پیاز را نگینی خرد کرده و مقداری از آن را به همراه کمی سیر ورقه شده روی مرغ قرار دهید سپس سه تا چهار قاشق سس روی آن بریزید.
مجدداً قطعات مرغ را در قابلمه روی پیاز و سس قرار دهید و روی آن را با پیاز خرد شده و سیر ورقه شده و سس بپوشانید در ظرف را گذاشته و روی حرارت متوسط قرار دهید، اجازه دهید تا مرغ آب بیندازد و محتویات داخل ظرف به جوش آید سپس حرارت را کم نموده، اجازه دهید تا بپزد و سس غلیظی داشته باشد، سپس قطعات مرغ را در ظرف سرو قرار داده و سس غلیظ خوشرنگ باقیمانده را هم روی مرغها بریزید و به همراه نان با چلوی زعفرانی تزیین کرده و سرو نمایید.
نکات خوراک مرغ مجلسی
1) همیشه چربیهای مازاد مرغ را جدا کنید ولی پوست مرغ را جدا ننمایید زیرا طبخ مرغ با پوست از خشک شدن گوشت مرغ هنگام طبخ جلوگیری به عمل میآورد. در صورت تمایل پس از طبخ پوست آن را جدا سپس سرو نمایید.
2) همیشه قطعات مرغ را از مفاصل برش داده و به قطعات دلخواه تقسیم نمایید زیرا برشهای نامناسب باعث خارج شدن مغز استخوان و بدرنگ شدن سس باقیمانده خوراک فوق میگردد.
3) در صورت دلخواه میتوانید مرغ را به مقدار قابل توجه با همین روش برای مراسمهای گوناگون طبخ نمود زیرا با توجه به روش آسان طبخ طعم و مزه خوبی را هم داراست و برای مجالس مناسب است.
4) یادآوری مینماید نمک گوشتهای سفید ابتدای طبخ اضافه میگردد.
5) اگر مقداری زرشک هم سرخ کرده و به سس اضافه کنید خوراک شما خوشمزه تر میشود.
منبع: sooran.com / faranashr.com
برای کسب اطلاعات در مورد طرز تهیه خوراک روی لینک زیر کلیک کنید | ||
طرز تهیه خوراک،تهیه خوراک مرغ و لوبیا سبز |
||
طرز تهیه خوراک، تهیه خوراک مرغ و سبزیجات |
||
طرز تهیه خوراک، تهیه خوراک مرغ و قارچ رژیمی |
||
طرز تهیه مرغ ساده، تهیه خوراک مرغ مجلسی |
||
طرز تهیه خوراک،تهیه خوراک گوشت ایرلندی |
||
طرز تهیه خوراک، تهیه خوراک مرغ و سیب زمینی |
گوشت | 1800 گرم |
سیب زمینی | 1100 گرم |
نخود فرنگی | 600 گرم |
ماء الشعیر | 2 پیمانه |
آب گوشت | 2 پیمانه |
آرد | ¼ پیمانه |
سیر | 10 حبه |
گوجه فرنگی | 360 گرم |
پیاز | 2 عدد متوسط |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل | به مقدار لازم |
گوشت سردست را به صورت مکعب های 4 سانتی متری خرد می کنیم.
سیب زمینی پوست کاغذی را شسته و پوست آن را می سابیم، چون با پوست در غذا استفاده می کنیم.
پیاز و سیر را ریز خرد می کنیم.
تکه های گوشت را در یک قابلمه چدنی نسبتا بزرگ (2 و نیم لیتری) ریخته و آرد را روی تمام سطح آن ها می پاشیم.
4 تا 5 عدد گوجه فرنگی درشت را فیله کرده (فیله کردن گوجه فرنگی) با غذاساز پوره کنید.
پوره گوجه فرنگی، سیب زمینی درسته با پوست، پیاز خردشده، آب گوشت، ماءالشعیر ساده و سیر و فلفل را اضافه می کنیم.
روی ظرف را می پوشانیم و روی حرارت متوسط خوراک را گاهی هم زده تا جوش بی آید.
وقتی خوراک به جوش آمد شعله را کم کرده و به مدت 3 ساعت اجازه می دهیم به آرامی غذا بپزد تا وقتی که گوشت کاملا نرم شود و چنگال به راحتی داخل آن فرو برود.
در انتهای پخت نخودفرنگی، نمک و اگر لازم بود کمی دیگر فلفل اضافه کرده اجازه می دهیم 15 دقیقه دیگر خوراک روی حرارت ملایم باقی بماند.
نکات تکمیلی در مورد خوراک گوشت ایرلندی
خوراک گوشت جزو غذای ملل – سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
خوراک گوشت را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .
برای کسب اطلاعات در مورد طرز تهیه خوراک روی لینک زیر کلیک کنید | ||
طرز تهیه خوراک،تهیه خوراک مرغ و لوبیا سبز |
||
طرز تهیه خوراک، تهیه خوراک مرغ و سبزیجات |
||
طرز تهیه خوراک، تهیه خوراک مرغ و قارچ رژیمی |
||
طرز تهیه مرغ ساده، تهیه خوراک مرغ مجلسی |
||
طرز تهیه خوراک،تهیه خوراک گوشت ایرلندی |
||
طرز تهیه خوراک، تهیه خوراک مرغ و سیب زمینی |