سلامت

salamatirani

سلامت

salamatirani

عرق بوقناق ، خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات بوقناق


عرق بوقناق ، خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات بوقناق گرداوری شد

عرق بوقناق ، خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات بوقناق

بوقناق

“بوقناق” گیاه خاردار که به آن در فارسی “باباخارزن” به زبان آذری بوقناق نامبرده می شود.از گیاه بوقناق در طب سنتی از ریشه و میوه آن استفاده می شود

 

طبع بوقناق

بوقناق از نظر طبع در طب سنتی گرم و خشک است

 

خواص بوقناق

۱ خشک کننده رطوبتها و قابض است.

۲ ضد سم میباشد.

۳ دمکرده گیاه برای بیماریهای معده و کبد مفید است.

۴ مسهل صفرا است.

۵ باد آور با قوت تریاقت(پادزهر)است.

۶ ریشه و میوه گیاه بوقناق لطیف کننده بلغم ، مفتح و برای درمان خونریزی از سینه و حلق و خون بواسیر و تب های بلغمی بسیار مفید است.

۷ از داروهای بسیار مفید برای بیماریهای رعشه ،فلج،درد اطراف فقرات ،بیماریهای پوستی برص و بهق و قطع رطوبات إضافی بدن مفید میباشد.
به جهت آنکه دافع مواد سودایی و بلغمی از عمق بدن است.

۸ شستوشوی زخم با بوقناق باعث بهبودی زخم میشود.

۹ بوقناق برای کاهش قند خون با مشارکت کبد سرد بسیار موثر است.

 

طریقه مصرف بوقناق

دمکرده یک قاشق مربا خوری روزی دو بار

 

مضرات بوقناق

برای ریه مضر است و مصلح آن صمغ عربی است.

 

خواص عرق بوقناق

*عرق بوقناق جوش صورت را به علّت فعّال کردن کبد و تصفیه خون از بین می برد.

*برای نفخ معده و روده بسیار موثّر است.

*برای دستگاه گوارش، درمان کولیت و فعّال کردن کبد و تولید صفرا و ریختن آن در اثنی عشر روده و تجزیه و تحلیل چربی ها (تری گلیسیرید و کلسترول) بسیار خوب و موثّر عمل کرده است.

*غدد فوق کلّیه را فعّال کرده و ترشّح آدرنالین را تنظیم می کند و استرس و عصبانیّت و اضطراب را از بین می برد.

*عرق بوقناق یبوست را از میان برده و به روده ها نرمی می دهد.

 

طریقه مصرف عرق بوقناق

میزان مصرف عرق بوقناق باید با توجه به شرایط زیر تنظیم گردد:
– میزان قند خون ناشتا
– پاسخگویی سلول های بدن فرد به عرق بوقناق
– حال عمومی بیمار
– توجه به روند بهبود بیمار دیابتی
– به صورت عمومی میزان مصرف در هر ۲۴ ساعت حدود ۲ تا ۴ استکان معمولی می باشد که البته با مشورت پزشک معالج یا مشاور، مقدار مصرف عرق بوقناق قابل تغییر است.
– می توان میزان مصرف را به هر ۱۲، ۸ یا ۶ ساعت تنظیم نمود.
– در مواردی که میزان قند خون بیمار بیشتر از ۲۰۰ است می توان هر ۴ ساعت یک استکان مصرف نمود.
– هر استکان ۱۰۰ میلی لیتر در نظر گرفته شود.

 

طبع عرق بوقناق

طبیعت آن گرم است.

 

تاثیر بوقناق در درمان دیابت

از اثرات درمانی این گیاه می توان به درمان مرض قند به وسیله فعال کردن سلول های پانکراس و تحریک تولید انسولین از این سلول ها، اشاره نمود که این امر موجب کاهش قند خون و درمان دارویی مرض قند می گردد،

 

عرق بوقناق

خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات سیر

خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات سیر گرداوری شد

خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات سیر

 

سیر

هرچند همه سیر را به عنوان چاشنی می شناسند، اما سیر یک گیاه دارویی است. زمانیکه درباره خواص و فواید سیر صحبت می کنیم، باید بوی کمی که این گیاه دارویی ایجاد می کند را هم در نظر بگیریم، هرچند که این بو برای دوستداران این گیاه دارویی نه تنها آزاردهنده نبوده، بلکه حتی ممکن است، دوست داشتنی هم باشد.

این گیاه دارویی برای پیشگیری و درمان انواع مختلفی از بیماری ها استفاده می گردد. دانه تازه سیر و یا قرص سیر به عنوان دارو مصرف می گردد. سیر برای درمان بیماری های مختلف مربوط به قلب و خون استفاده می گردد، این بیماری ها شامل فشار خون بالا، کلسترول خون بالا، بیماری قلبی کرونر، حمله قلبی و سخت شدن شریان ها (تصلب شریان) استفاده می شود.

 

خواص سیر

۱-  بادشکن و ضدعفونی کنندهاست.

۲- خوردن سیر بدن را در مقابل بیماری ها مقاوم می کند.

۳-  کرم کش است.

۴-  محرک و تقویت کننده بدن است.

۵- برای درد گلو می توانید یک حبه آن را رنده کرده و یک قاشق مرباخوری آبلیمو به آن اضافه نمایید سپس میل کنید،اگر این کار را چند بار انجام دهید برای درد گلو داروی مفیدی است.

۶- اثر خوبی در معالجه سل دارد.

۷-  خون را رقیقمی کند.

۸- اثر خوبی در تنگی نفس دارد.

۹- خوردن مداوم سیر رعشه را از بین می برد.

۱۰- چون گرم و خشک است بنابراین رطوبت معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را خوب می کند.

۱۱-  درمان کننده دردهای مفاصل،سیاتیک و نقرس می باشد.

۱۲-  برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است.

۱۳- زخم های ریه و درد معده را از بین میبرد.

۱۴- سنگ کلیه را شکسته و خارج می سازد.

۱۵- را با زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است.

۱۶- مالیدن سیر پخته به دندان ، درد دندان را تسکین می دهد.

۱۷- سیر را بسوزانیدو با عسل مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مردگی زیرپلک چشم مفید است.

۱۸-  به علت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است.

۱۹- برای از بین بردن میخچه کف پا از ضماد سیر استفاده کنید.

۲۰- جهت رفع دردهای روماتیسمی و عصبی ضماد آن بسیار موثر است.

۲۱- جهت ضدعفونی کردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماری های مربوطه از شربت سیر استفاده کنید.

۲۲-  ضد انعقاد خون و لخته شدن خون است.

۲۳- خوردن سیر سلول های سرطانی را از بین میبرد.

۲۴- مصرف سیر مقدار کلسترول خون را پایین می آورد. مقدار LDH را توصیه شده برای این منظور مقدار توصیه شده ی آن ۳۰ گرم در روز است.جالب است که با مصرف آن در چند ماه اول مقدار کلسترول ممکن است بالا رود و علتش این است که کلسترول از نسوج خارج شده و داخل خون می شودکه از آنجا دفع گردد بعد از اینکه کلسترول به حالت عادی رسید باید برای نگهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف کرد.

۲۵- خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می کند.

چینی ها قرن هاست که برای پایین آوردن فشارخون از سیر استفاده می کنند.مصرف آن گردش خون را در بدن تنظیم می کند.

 

طبع سیر

از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است

 

طریقه مصرف سیر

استفاده از سیر پخته شده: روند پخت، ماده فعال موجود در سیر به نام «آلیسین» را از بین می برد. آلیسین، نوعی ترکیب حاوی سولفور است و هنگام جویدن، خرد یا له شدن سیر خام، فعال می شود اما با قرار گرفتن در معرض حرارت غیرفعال می شود، به همین دلیل است که روند پخت، خاصیت درمانی سیر را پایین می آورد.

چگونگی حفظ حداکثر خاصیت سیر در زمان پخت: قبل از پخت، سیر را له و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا تولید آلیسین بیشتر و در برابر حرارت هنگام پخت مقاوم شود. بهتر است به مدت کوتاه (حدود ۱۵ دقیقه) روی حرارت متوسط پخته شود.

مصرف سیر به شکل قرص: بیشتر مردم برای جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع در دهان، به جای سیر خام، از قرص سیر استفاده می کنند اما این فرآورده فایده چندانی ندارد. همان گونه که بیان کردیم، برای فعال شدن ترکیب درمانی سیر لازم است که سیر خام و له شده مصرف شود.

سیر به شکل قرص، پودر یا خشک تمام خواص دارویی سیر خام را ندارد. هر چند سیر خشک خاصیت آنتی اکسیدان خود را کمی حفظ می کند و می تواند با رادیکال های آزاد مقابله کند اما خواص آن به اندازه سیرخام نیست. اگرچه سیر بوی نامطبوعی در دهان ایجاد می کند اما جویدن سیر همانند مصرف پنی سیلین موثر است. سعی کنید به جای مکمل از سیر تازه استفاده کنید.

استفاده از سیر مانده: برای برخورداری از خواص مختلف سیر، حتماً از سیر تازه استفاده کنید. سیر تازه حجم و شکل مشخص دارد و چروک نشده است.

 

مضرات سیر

مصرف بیش از حد سیر سبب کاهش فشار خون می شود.باید سیر در حد معمول مصرف شود زیرا استفاده زیاد آن معمولا موجب سردرد،ضعف چشم،ضعف قوت جنسی و بواسیر می شود.سیر برای کسانی که اسهال دارند مضر است.

کسانی که ضعف معده دارند،نباید در خوردن آن افراط کنند.

کسانی که یبوست دارند،نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی روغن بادام یا کره اضافه کنید تا مضر نباشد.

مصرف سیر خوراکی برای عموم مردم مطمئن و ایمن می باشد. سیر می تواند باعث بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوی بد بدن و اسهال شود. این عوارض جانبی عموما در مصرف سیر خام بیشتر می باشد. همچنین سیر می تواند خطر خونریزی را نیز افزایش دهد. آسم و سایر واکنش های آلرژیکی نیز در افرادیکه سیر مصرف می کنند ممکن می باشد.

زمانیکه سیر برروی پوست استفاده می گردد، عموما می تواند خطرناک باشد. سیر می تواند باعث آسیب دیدن پوست به شکل سوختگی شود.

مصرف سیر در باردرای زمانیکه در مقادیر درست مصرف شود، عموما بی خطر می باشد. سیر عموما زمانیکه در مقادیر درمانی مصرف می شود، در دوران باردرای پر خطر می باشد.

 

خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات سیر